2024. március 29.
 
     
 Szavazás
Készüljenek-e újabb bordányi filmek?
Igen, eddig mindet láttam!
Legyen, kíváncsi lennék rá
Maximum az alkotók örömére
Felesleges, senki nem nézi
 
 Rólunk írták
Flashmob magyar módra a lapuai piactéren
Határon átnyúló civil együttműködés (videóval)
KUSZA kirándulás Székelyföldre
-->régebbi cikkek
 

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiuma támogatásával készült el.

telecity.hu


2016.07.12 Cikk küldése e-mailben
Dettaiak táboroztak Bordányban    



Testvértelepülésünkről, Dettáról érkezett tizenkét fiatal Bordányba, hogy egy öt napos táborozás keretében ismerkedjenek meg településünkkel, kiránduljanak, pihenjenek, és nem utolsó sorban magyar néptáncokat gyakoroljanak.
A gyakorlás nem volt tét nélküli, hiszen produkciójukat pénteken este a Faluházban megrendezésre kerülő táborzáró alkalmával mutatták be az érdeklődőknek.
Az öt napos kirándulás programját a Kulturális és Szabadidős Egyesület tagjai állították össze a vendégeknek. Hétfőn a településsel ismerkedtek a dettai gyerekek: a katolikus templomba, az intézményekbe látogattak el. A gyalogtúra keretében a Hermina tanyára is kilátogattak. Este tábortűzet gyújtottak, sült szalonnát, saslikot vacsoráztak, miközben a fiúk már focimeccseket is játszottak a faluház parkjában.
A keddi napot a mórahalmi Erzsébet fürdőben töltötték a fiatalok, fürödtek, napoztak, élvezve az alföldi napot. Szerdán délelőtt a táncé volt a főszerep, a néptánc tanulásban Zádori Zsuzsanna volt segítségükre. Délután egy szegedi kirándulás várt a fiatalokra. A város nevezetességeivel ismerkedtek meg, fagyiztak, sétáltak a kellemes időben.
Csütörtökön kerékpártúra következett, a kerékpárkölcsönző járgányaival az üllési tóhoz kerekeztek el. Visszaérve a faluba még egy tiszteletkört is mentek a fáradhatatlan fiatalok több utcát is érintve. Délután a Bordányi Ifjúsági Információs Pont (biip) vendégei voltak a dettaiak, ahol a közösségi tér eszközeit használhatták: csocsóztak, biliárdoztak, számítógépeztek vagy éppen olvastak, kártyáztak, gitároztak.
Pénteken délelőtt ismét a tánc került a középpontba, újabb próbák következtek. Délután közkívánatra ismét a biip-ben töltötték az idő nagy részét a gyerekek, este pedig csatlakozva a Nyári Napközis és Faluvédő Táborhoz többek közt lovaskocsikázás és kenyérlángos kóstolás várt a vendégekre. Itt, a táborzárón léptek színpadra a dettai fiatalok, ezzel a nyilvános fellépéssel örvendeztették meg a helyieket, kicsiket és nagyokat egyaránt.
Szombaton reggel tíz órakor reményeink szeint élményekkel telve indultak haza testvértelepülésünk néptáncosai, akiket máskor is szívesen látunk!
A program az ide érkezőknek teljesen ingyenes volt, Bordány Nagyközség Önkormányzata, az Egérház Alapítvány és a Kulturális és Szabadidős Egyesület támogatásának köszönhetően.



 
"Mikor lesz már Tablet-ás óránk?"
Mobilozz tanórán!!!
Köszönjük adód 1 százalékát!
A TeSzeddhez kapcsolódóan
Morajlás ifjúsági fesztivált szerveznek a fiatalok
Fekvőrendőrök vigyáznak a gyerekekre
-->hírarchívum
 
 
 
Folytatódjon-e egy hagyomány?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kemal Muratoğlu Paranormal Hikaye Dershane Ankara Ankara tercume mobil korku filmi Ankara Tercüme Bürosu Ankara Tercüme Büroları Yeminli Tercüme İngiltere Vizesi Ankara çankaya Tercüme Malta Dil Okulları