2024. március 29.
 
     
 Szavazás
Készüljenek-e újabb bordányi filmek?
Igen, eddig mindet láttam!
Legyen, kíváncsi lennék rá
Maximum az alkotók örömére
Felesleges, senki nem nézi
 
 Rólunk írták
Flashmob magyar módra a lapuai piactéren
Határon átnyúló civil együttműködés (videóval)
KUSZA kirándulás Székelyföldre
-->régebbi cikkek
 

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiuma támogatásával készült el.

telecity.hu


2017.09.27 Cikk küldése e-mailben
Kecskeverseny és osztályharc    



Szeptember 9-én, szombaton igazi
családi nap várta településünk lakóit, hiszen ezen a napon rendezték meg a Helyi Ízek Fesztiválját és a Kecskeversenyt. Délelőtt 10 órakor vette kezdetét a Helyi Ízek Fesztiválja. Jó időben és jó hangulatban összesen huszonöt csapat sütött és főzött, köztük az iskolai osztályközösségek szorosan együttműködve a pedagógusokkal és szülőkkel, helyi egyesületek és közösségek, valamint az önkormányzat intézményei is. A programon három kategóriában mérkőzhettek meg a gasztronómia szerelmesei. Bográcsos, grillen és tárcsán sültek valamint kecskehúsból készült étel kategóriában is eredményt hirdetett a zsűri, amelyben Kádár-Németh Matild mesterszakács,Replica Handbags valamint az MTVA televízió csatorna tudósítója Jakab Cintia kaptak helyet.
A kecskehúsból készült étel kategóriában a 6. a valamint az 5. a osztály különdíjban részesült. A grillen és tárcsán sültek kategóriában a Bordányi Öregfiúk csapata tört élre. A zsűrinek nagyon ízlett még a Tanárok csapata által elkészített étel, ezzel ők a második helyet szerezték meg, míg a harmadik a 7. osztály lett. A bográcsos kategóriában a dobogó legfelsőbb fokára a 6. a osztály állhatott fel. A második helyet a 6.b osztály érdemelte ki, míg harmadikként a Dettai nyugdíjasok csapata végzett. Különdíjban részesült grill és tárcsán sültek legkülönlegesebb étel kategóriában az MCSME Horgászcsapat, bográcsban főtt legkülönlegesebb étel kategóriában Csóka csapata, grill és tárcsán sültek legszebb tálalás kategóriában a Dettai öregfiúk, bográcsos étel legszebb tálalás kategóriában pedig a Kistemplomtanya vadásztársaság csapata is.
A délután megtartott negyedik Kecskeversenyre sokan saját kecskéjükkel neveztek, mások „kölcsönkecskék” szolgálatait vették igénybe. A kecskefuttatást az 5/a osztály tanulói nyerték, kihasználva a Jolly Joker lehetőségét. A rendezvény nem titkolt célja a szórakoztatás mellett a kecsketenyésztés népszerűsítése, kiemelten a kecskesajt, a kecsketej megszerettetése.
Erre a napra Osztályharcot is hirdettek a szervezők. A különböző, szinte az egész napot átfogó versenyszámokban hol a diákok, hol a szülők mérhették össze erejüket. Volt, aki a kecskefejésben, káposztadobásban, káposztacipelésben vagy éppen kecskeszimulátorban volt a legjobb. Beszámított a végeredménybe az ezen a napon megrendezett a főzőverseny eredménye is. Javíthattak még az osztályok kreatív tagjai, akik az aszfaltrajzversenyen szereztek extra pontokat, de a kecsketejivó verseny eredménye is szorosabbá tette a küzdelmet: a diákok tejivásban, a szülők sörivásban mérkőztek egymással. A kecskehajtásban szerzett pontok aztán mindent eldöntöttek. Az általános iskola 8. osztálya szinte minden versenyszámban jól teljesített, így szerezhették meg az első helyet. Nyereményük egy Alsómocsoládi osztálykirándulás lett. A 7. osztály állhatott a dobogó második fokára, míg harmadik helyen a 6.b osztály végzett. Nyereményük 15 ezer illetve 10 ezer forint lett, mely majd az osztálypénzbe kerül. A legjobb alsós osztályt a 2.b 10 ezer forint osztálypénzben részesítették a szervezők.



 
"Mikor lesz már Tablet-ás óránk?"
Mobilozz tanórán!!!
Köszönjük adód 1 százalékát!
A TeSzeddhez kapcsolódóan
Morajlás ifjúsági fesztivált szerveznek a fiatalok
Fekvőrendőrök vigyáznak a gyerekekre
-->hírarchívum
 
 
 
Folytatódjon-e egy hagyomány?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kemal Muratoğlu Paranormal Hikaye Dershane Ankara Ankara tercume mobil korku filmi Ankara Tercüme Bürosu Ankara Tercüme Büroları Yeminli Tercüme İngiltere Vizesi Ankara çankaya Tercüme Malta Dil Okulları